رازهای مرغ مجلسی خوشمزه: گلچینی از تجربیات نی نی سایتیها
مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار در بین خانوادههای ایرانی است. اما پخت مرغی خوشمزه و متفاوت که همه از آن تعریف کنند، همیشه چالشبرانگیز بوده است. در این پست، 25 نکته طلایی از تجربیات کاربران نی نی سایت را برای شما جمعآوری کردهایم تا مرغی بپزید که انگشتانتان را هم با آن بخورید!
این نکات حاصل سالها تجربه و آزمون و خطا در آشپزخانه است و مطمئناً به شما کمک میکند تا در پخت مرغ حرفهای شوید:
- ✔️1. انتخاب مرغ مناسب: مرغ تازه و باکیفیت، رمز اصلی طعم خوب است. به رنگ و بوی مرغ دقت کنید.
- ✔️2. مرینیت حرفهای: حداقل 2 ساعت قبل از پخت، مرغ را با پیاز، سیر، زعفران، آبلیمو و ادویههای دلخواه مرینیت کنید. هرچه بیشتر بماند بهتر.
- ✔️3. ادویههای جادویی: از ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا و آویشن غافل نشوید.
- ✔️4. زعفران دم کرده: زعفران، عطر و طعم بینظیری به مرغ میبخشد. !
- ✔️5. پیاز داغ فراوان: پیاز داغ فراوان، پایه و اساس یک مرغ خوشمزه است. پیاز را خوب سرخ کنید تا طلایی شود.
- ✔️6. رب گوجهفرنگی با کیفیت: رب گوجهفرنگی مرغوب، رنگ و طعم بینظیری به سس مرغ میدهد.
- ✔️7. تفت دادن رب: قبل از اضافه کردن آب، رب گوجهفرنگی را کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
- ✔️8. اضافه کردن فلفل دلمه: فلفل دلمه رنگی، هم طعم خوبی به مرغ میدهد و هم ظاهر آن را زیباتر میکند.
- ✔️9. بهرهگیری از هویج: هویج، شیرینی ملایمی به سس مرغ میدهد و طعم آن را متعادل میکند.
- ✔️10. اضافه کردن آلو بخارا: چند عدد آلو بخارا، طعم ترش و شیرینی به مرغ میبخشد.
- ✔️11. بهرهگیری از آب نارنج: آب نارنج، طعم ترش و دلپذیری به مرغ میدهد.
- ✔️12. جوشاندن اولیه: قبل از سرخ کردن، مرغ را کمی در آب جوش بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.
- ✔️13. سرخ کردن با حرارت مناسب: مرغ را با حرارت ملایم سرخ کنید تا نسوزد و به خوبی پخته شود.
- ✔️14. بهرهگیری از کره: اضافه کردن یک قاشق کره به سس مرغ، طعم آن را غنیتر میکند.
- ✔️15. آب کم: مقدار آب مورد استفاده در سس مرغ باید کم باشد تا سس غلیظ و خوشمزه شود.
- ✔️16. شعله کم: اجازه دهید مرغ با شعله کم و به آرامی بپزد تا طعم مواد به خورد آن برود.
- ✔️17. بهرهگیری از دارچین: یک تکه کوچک چوب دارچین، عطر دلنشینی به سس مرغ میدهد.
- ✔️18. اضافه کردن زنجبیل: کمی زنجبیل رنده شده، طعم تندی به مرغ میبخشد.
- ✔️19. بهرهگیری از آب مرغ: به جای آب معمولی، از آب مرغ برای تهیه سس استفاده کنید.
- ✔️20. اضافه کردن رب انار: کمی رب انار، طعم ترش و ملس به مرغ میدهد.
- ✔️21. بهرهگیری از عسل: یک قاشق عسل، شیرینی ملایمی به سس مرغ میبخشد.
- ✔️22. چاشنی نهایی: در انتهای پخت، طعم مرغ را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل آن را تنظیم کنید.
- ✔️23. غلیظ شدن سس: اجازه دهید سس مرغ به خوبی غلیظ شود تا طعم و عطر مواد به خورد مرغ برود.
- ✔️24. تزیین زیبا: مرغ را با جعفری خرد شده، خلال پسته و بادام تزیین کنید.
- ✔️25. صبر و حوصله: پخت یک مرغ خوشمزه، نیاز به صبر و حوصله دارد. با عشق و علاقه آشپزی کنید تا نتیجه عالی باشد!

نوش جان!
فراموش نکنید که خلاقیت در آشپزی حرف اول را میزند. پس از این نکات به عنوان راهنما استفاده کنید و با توجه به ذائقه خود، طعمهای جدیدی خلق کنید.
طرز پخت مرغ فوق العاده خوشمزه: 25 تجربه طلایی از نی نی سایت
1. مرینیت جادویی با ماست و زعفران
یکی از کاربران نی نی سایت پیشنهاد داده بود مرغ رو حداقل 2 ساعت قبل از پخت توی مخلوط ماست چکیده، زعفران دم کرده، آبلیمو، پیاز رنده شده، سیر له شده، نمک، فلفل سیاه و کمی زردچوبه مرینیت کنید. میگفت طعمش محشر میشه!بعضی ها هم اضافه میکردن که اضافه کردن یه قاشق سس مایونز به این مرینیت، مرغ رو خیلی لطیف و آبدار میکنه. یه نکته دیگه هم این بود که بهتره از سینه مرغ بدون استخوان برای این روش استفاده بشه چون طعم رو بهتر جذب میکنه. یادتون نره موقع سرخ کردن مرغ، حرارت باید ملایم باشه تا هم مغز پخت بشه و هم نسوزه. برای معطر تر شدن میتونید کمی پودر هل هم به مرینیت اضافه کنید. اضافه کردن کمی روغن زیتون به مرینیت هم باعث میشه مرغ موقع سرخ شدن کمتر خشک بشه. برای طعم متفاوت، میتونید کمی پودر انبه هم به مرینیت اضافه کنید.
2. تفت دادن مرغ با کره و پیاز فراوان
خیلی از مامانای نی نی سایتی میگفتن راز خوشمزگی مرغشون، تفت دادنش با کره و پیاز فراوانه. اول پیاز رو حسابی تفت میدن تا طلایی بشه، بعد مرغ رو اضافه میکنن و با پیازها تفت میدن. میگفتن بهرهگیری از کره حیوانی طعم خیلی بهتری به مرغ میده. بعد از تفت دادن، رب گوجه فرنگی رو هم اضافه میکنن و کمی تفت میدن تا رنگش باز بشه. اضافه کردن کمی فلفل دلمه ای خرد شده به پیازها هم عطر فوق العاده ای به مرغ میده. برای جلوگیری از سوختن پیازها، میتونید کمی آب به تابه اضافه کنید. بهرهگیری از پیاز قرمز به جای پیاز سفید هم طعم متفاوتی به مرغ میده. بعد از تفت دادن، آب جوش رو اضافه کنید تا مرغ بپزه و سس غلیظ بشه.
3. بهرهگیری از ادویه های خاص
یه سری از کاربرا ادویه های خاصی رو برای خوشمزه تر کردن مرغ پیشنهاد میدادن. مثلاً پودر سیر، پودر پیاز، آویشن، رزماری، پودر کاری و ادویه های ایتالیایی. میگفتن ادویه ها رو باید در اواخر پخت به مرغ اضافه کرد تا عطرشون حفظ بشه. اضافه کردن کمی زنجبیل تازه رنده شده هم طعم فوق العاده ای به مرغ میده. برای طعم تند، میتونید از پودر فلفل قرمز یا سس فلفل استفاده کنید. مراقب باشید که مقدار ادویه ها زیاد نباشه چون ممکنه طعم مرغ رو خراب کنه. برای متعادل کردن طعم ادویه ها، میتونید کمی آبلیمو یا سرکه به مرغ اضافه کنید. بهتره ادویه ها رو قبل از اضافه کردن به مرغ، کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه.
4. پخت مرغ در فر
خیلی از خانم ها ترجیح میدن مرغ رو در فر بپزن. میگن اینطوری مرغ سالم تر و خوشمزه تر میشه. مرغ رو بعد از مرینیت کردن، داخل سینی فر میذارن و روش رو با فویل میپوشونن. در اواخر پخت، فویل رو برمیدارن تا مرغ طلایی بشه. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، میتونید داخل سینی فر کمی آب بریزید. میتونید همراه با مرغ، سیب زمینی و سبزیجات دیگه هم در فر بپزید. برای طعم دودی، میتونید از سس باربیکیو برای مرینیت کردن مرغ استفاده کنید. دمای فر رو متناسب با اندازه مرغ تنظیم کنید تا مرغ نسوزه و مغز پخت بشه.





